kleurlenzen

Er zijn veel lenzen te krijgen in veel verschillende sterktes. En tussen al deze lenzen zitten ook de kleurlenzen. Kleurlenzen zijn zowel met sterkte verkrijgbaar voor personen die een correctie nodig hebben om alles weer scherp te zien, maar er zijn ook kleurlenzen zonder sterkte te koop. Dus kleurlenzen zijn in principe voor bijna iedereen geschikt, tenminste als je ogen lenzen kunnen verdragen. Kleurlenzen zijn zeker een mode accessoire om je die totale nieuwe look te geven, want als er echt iets spreekt in het eerste aanzicht dan zijn het dus wel je ogen.

De kleurlenzen die er momenteel verkocht worden hebben een speciale gekleurde print en zijn dus geschikt om iedereen een nieuwe look te geven. Voorheen hadden de kleurlenzen namelijk geen print, dus diegene die donkere ogen hadden, die hadden totaal geen baat bij het dragen van kleurlenzen, omdat je donkere ogen met deze lenzen namelijk niet kon veranderen naar een andere kleur. Kleurlenzen worden eigenlijk alleen maar in de vorm van zachte lenzen gemaakt en men kan deze lenzen dan kopen als daglenzen, maandlenzen of jaarlenzen. Gekleurde jaarlenzen worden eigenlijk niet zoveel verkocht, omdat dit systeem niet zo erg hygiënisch is, want men dient kleurlenzen namelijk op een kortere termijn te vervangen voor een nieuwe set zoals je dat bijvoorbeeld doet bij daglenzen en maandlenzen.

Mocht je niet eerder lenzen hebben gedragen en je wil voor de eerste keer gekleurde lenzen gaan proberen dan zal het in het begin niet meevallen om voor de eerste keer de lenzen in te doen en uit te halen. Je kan het principe de techniek van het inzetten en uithalen van gekleurde lenzen laten uitleggen door een opticien of je kan deze uitleg op het web vinden op bijvoorbeeld een lenzen site of je kan een filmpje op youtube raadplegen.

Lenzenvloeistof

Mocht je kleurlenzen al dan niet met sterkte willen bestellen dan dien je wel te weten dat je ook contactlensvloeistof dient te kopen om de kleurlenzen goed te onderhouden en te bevochtigen. Deze lenzenvloeistof heb je alleen bij gekleurde maandlenzen en gekleurde jaarlenzen nodig en niet bij de daglenzen met kleur want gekleurde daglenzen zitten namelijk al per stuk verpakt in een blister met lenzenvloeistof. Gekleurde daglenzen draag je dan ook maar 1 dag, de volgende dag pak je gewoon weer een nieuw setje uit de verpakking.